Şifa Duaları ve Ayetleri

Şifa Duaları ve Ayetleri

Allah-u Teala kullarına sürekli dua etmelerini ve istekte bulunmalarını emretmiştir. Dolayısıyla kulların da farz ibadetleri yerine getirirken aynı zamanda duayı da hayatlarının bir kenarına koymaları en doğrusu olacaktır. Bilhassa kulların çaresiz kaldıkları anlarda duaya sarılmaları ve isteklerini Allah’a arz etmeleri gerekmektedir. İşte bu konuda şifa duaları ve ayetleri hayat kurtarıcı kabul edilmektedir. Yaşanılan sağlık problemi ya da elem hastalıklardan sonra Allah’a yakarmak ve hastalığın şifa bulmasını dilemek son derece uygun olacaktır. Genellikle internet üzerinden ya da kitaplardan bulunabilen şifa dualarıyla birlikte yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de de çeşitli ayetler yer almaktadır. İşte bunlar sırasıyla şu şekildedir;

  • Tevbe suresi, on dördüncü ayetinin sonu,
  • Yunus suresi, elli yedinci ayetinin ortası,
  • Nahl suresi, altmış dokuzuncu ayetinin orta kısmı,
  • İsra suresi, seksen ikinci ayetinin baş tarafı,
  • Şü’ara suresinin sekseninci ayeti,
  • Fussilet suresi, kırk dördüncü ayetinin orta yeri.”

Şifa için dua ederken Kur’an-ı Kerim’den ayetler okumak da İslam alimleri tarafından tavsiye buyrulmaktadır. Dolayısıyla insanların yüce kitabımızdaki şifa ayetlerini okumaları ve yüce Allah’tan aman dilemeleri gerekmektedir.

Şifa Duaları Nasıl Yapılır

Şifa dualarının nasıl yapılacağına dair pek çok soru bulunmaktadır. Ancak bunun için kesin bir kalıptan söz etmek pek de doğru değildir. Öncelikle Allah’ın yüceliği vurgulanmalı ve Allah’tan hastalık söylenerek şifa talep edilmelidir. Çünkü O’nun gücü ve kuvveti her şeye yetendir. Genel olarak internetteki dualardan ya da okuduğunuz kitaplardaki dualardan istifade edebileceğiniz gibi aynı şekilde kalbinizdeki ve aklınızdaki sözleri de kelimelere dökebilirsiniz.

Sonuç itibariyle şifa duası yapmanın belirli bir kalıbı bulunmamaktadır. Ancak çeşitli dualar sizlere çok daha kolaylık sağlayacaktır.

Şifa Ayetleri Nasıl Okunmalı

Şifa ayeti olarak dile getirilen ve İslam alimlerinin de bu konuda tavsiye etmiş olduğu ayetler günde belirli bir düzende okunmalıdır. Sayı ya da tekrara takılı kalmadan bu ayetleri kalpten gelerek ve isteyerek okumak yeterli olacaktır. Ayrıca mümkün ise ayetleri hem Arapça hem de Türkçe okumak çok daha evladır.

Şifa duaları ve ayetleri ile hastalıklara çare aramak, bütün müminlerin yapması gereken ortak bir eylemdir. Neticede kader de kaza da Allah’tan gelmekte ve tüm hastalıkların çaresi de yine Allah’ın kudretiyle ortaya çıkmaktadır. Bundan ötürü ayetleri okuduktan sonra duaları etmek ve bu duaları kalbi olarak dile getirmek en uygunudur.

Hastalıklar İçin Dua Etmek Doğru mudur

Her türlü hastalık, kaza, bela, elem ve keder için dua etmek son derece doğrudur. Bazı kişiler, bu duaların kabul görmeyeceğini ve Allah’tan zorda kalınca bir şey istemenin mantıklı olmadığını düşünmektedirler. Ancak bu düşünce tamamen yanlıştır. Çünkü yüce Allah dua kapılarını hiçbir zaman kapatmamakta ve kullarını hiç geri çevirmemektedir. Dolayısıyla hastalık ya da herhangi bir problemin ardından dua etmek son derece mantıklı bir şey olacaktır. Genel olarak Peygamber efendimizin ya da çevresindekilerin hastalıklar karşısında ettiği duaları tekrarlamak da uygun düşmektedir. Siz de bunları öğrenebilir ve dualarla şifayı Allah’tan isteyebilirsiniz.

Dua Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dua ederken mutlaka içten gelecek bir şekilde dua yapılmalı ve hastalık ismiyle zikredilmelidir. Bununla birlikte şifa olması dilenen kulun adını da zikretmek uygun olmaktadır. Tabii ki her şeyden önce duanın samimiyetine değer vermek yeterlidir. Sonuç olarak şifa duaları ve ayetleri için kitap alabilir ya da internet üzerinden araştırmalar yapabilirsiniz. Unutmadan duaları her gün etmenin doğru olacağını da bildirmeliyiz.
Etiketler: Kur'an, Nali Şerif, İslam, Peygamber, şifa, fazilet, derman, dert, hastalık, şifa ayetleri
Mayıs 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR