Peygamber Efendimizin Şifa Duası

Peygamber Efendimizin Şifa Duası

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V), özellikle hastalıklara karşı belirli dualar ederek kendinin ve etrafındaki inananların şifa bulmasını yüce Allah’tan niyaz etmekteydi. Dolayısıyla pek çok kişi de efendimizin bu sünnetini binlerce yıldır yerine getirmekte ve hastalık durumunda Allah’tan şifa dilemektedir. Tabii ki peygamber efendimizin şifa duası zaman içerisinde değişiklik gösterebilmiş ve efendimiz duanın kalpten gelmesi gerektiğini çevresindekilere sürekli söylemiştir.

Farklı farklı dualar olsa bile efendimiz genellikle hastalıklarla alakalı şu duaları etmekteydi;

Allah’ım bana vermiş olduğun bu hastalık sana şükür vesilemdir. Hiçbir kuluna dayanamayacağı yükü yüklemezsin, Bana ve ümmeti Muhammed’e de şifalar nasip eyle yarabbim.

Allah’ın adıyla sana okuyorum, sende olan her hastalığa karşı, düğümlere üfleyenlerin şerrine, hased ettikleri zaman hasedçilerin şerrine karşı Allah şifa versin (veya şifayı verecek olan Allah’tır.)

Şifa Duası Okumak Neden Önemlidir

Peygamber efendimizin de sıklıkla hastalık ve çeşitli dertlere karşı dua okuduğu bilinmektedir. Bu yüzden hem efendimizin sünnetini yerine getirmek hem de Allah’tan ortaya çıkan dertler için deva dilemek son derece önemlidir. Şifa duası sayesinde yüce Allah’ın takdirini kazanırken ortaya çıkan sağlık problemlerinden de kurtulmak mümkün olmaktadır. Öncelikli olarak doktor ve sağlık çalışanlarına başvurmak, sonrasında ise şifayı Allah’tan dilemek her şeyden kıymetlidir. Dolayısıyla inanan insanların bu vazifeyi elinden geldiği en iyi şekilde yapması en uygun olandır.

Şifa Dualarının Faziletleri

Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere birçok sahabi ve ilim insanı hastalıklar karşısında Allah’tan şifa dilemiştir. Edilen dualar Allah katına ulaşmakta ve Cenab-ı Allah uygun gördüğü durumlarda duaları geri çevirmeyerek kabul etmektedir. Birçok rivayet ve hadis-i şerife bakıldığı zaman hastalıkların dua ile tedavi edildiğine dair bilgiler yer almaktadır. Bunun yanı sıra şifa dualarının hastalıklara çare olduğu da yine yıllardan beri söylenilmektedir. Bundan ötürü Peygamber efendimizin şifa duası başta olmak kaydıyla çeşitli duaları etmek çok daha uygun olacaktır.

Günümüzde insanlar dua etmeyi unutmakta ya da gereksiz bir şey olarak görebilmektedir. Bu düşünce son derece yanlış olmakla birlikte yüce Allah’ın dua kapılarını hiçbir zaman kapatmadığı da unutulmamalıdır. Dolayısıyla en ufak bir sorunda bile şifayı Allah’tan istemek gerekmektedir.

Peygamber Efendimizin Şifa Niyetine Okuduğu Dualar

Peygamber Efendimiz, çevresindeki kişiler ve ailesi için bol bol dua ederdi. Bunun yanı sıra hasta olanlara şifa dilemek için duayı hiçbir zaman dilinden eksik etmezdi. Dolayısıyla insanların da bu sünnete uymaları ve dara düştükleri durumlarda çareyi en başta Allah’tan dilemeleri gerekmektedir. Aynı zamanda dua bilinmiyor ise Allah’a içten gelen duayı etmek de çok uygun olacaktır.

Sonuç itibariyle Peygambet Efendimiz hayatı boyunca çeşitli şifa duaları etmiş ve yakınlarının sağlıklarına kavuştuğunu görmüştür. Bundan ötürü her müminin de bu konuda geri durmaması ve dua etmeye devam etmesi gerekmektedir. Tabii ki dua bilinmiyor ve dua konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olunamıyorsa bunun için hazırlanan dua kitaplarından yahut internet sitelerinden faydalanmak uygun olacaktır.

Şifa Duaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dua hayatımızın her yerinde ve her anında bulunmalıdır. Dolayısıyla hastalıktan sonra değil, öncesinde de duaya sığınmak gerekmektedir. Tabii ki öncelikle maddi vazifeler yerine getirilmeli ve sağlık kuruluşlarına başvuru yapılmalıdır. Bununla birlikte manevi birleşme de sağlanmalı ve şifa duaları dillerden düşmemelidir. Sonuç itibariyle Peygamber efendimizin şifa duası olmak üzere pek çok bilgiyi naliserif.com adresinden hemen bulabilirsiniz. Ayrıca hastalıklara karşı koruyucu dua ve her türlü ürünün de bu sitede sizlerle buluştuğunu unutmamalısınız. Dertlere karşı duadan ayrılmamanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Etiketler: Hz. Muhammed, Nali Şerif, İslam, Peygamber, şifa, fazilet, derman, dert
Mayıs 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR