Hediye Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hediye Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hediye verme eyleminde zarafeti yakalayabilmek oldukça önemli. İnsan psikolojisinde, karşıdaki kişi ne kadar fazla mutlu edilirse, o kadar mutlu olunuyor. Bu nedenle aslında hediye verme sanatı olarak tanımlayabileceğimiz bu konuda, hediye verirken dikkat edilmesi gerekenler listelendi. Kimilerine göre hediye vermek sözcüklerle kolay bir şekilde ifade edemeyecekleri duyguların tercümesiyken, kimilerine göreyse karşısındaki kişiyi mutlu görmektir. Peki, sizin hediye verme stiliniz nasıl? Hediyeyi bir mağazadan alıp bir an önce vermek mi yoksa sevdiklerinizi ya da değer verdiğiniz kişileri mutlu görmek mi? İkinci seçenek size daha uygunsa, o halde hediye verirken nelere dikkat edilmeli konulu bu yazımızdan ilham alabilirsiniz…


Hediye Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

a. Hediyenin paket tasarımına özen gösterilmelidir. Tasarım ne kadar iyiyse, hediye ne olursa olsun ciddi bir avantaj elde etmiş olursunuz. Paketlemeyi, ürünü satın aldığınız yere yaptırdıysanız görsel açıdan mükemmel göründüğünden emin olunuz.

b. Hediyeyi amacına uygun bir şekilde vermelisiniz. Mesela amacınız yaptığınız bir hatayı telafi etmek ise hediyeyi takdim ederken tüm sevimliliğinizi kullanarak özrünüzü dilemelisiniz. Amacınız doğum günü ve benzeri bir kutlamaysa, karşınızdaki kişi ile yakınlık derecenize göre kutlama kelimeleriyle sohbete girebilirsiniz.

c. Zamanlama, hediye verirken dikkat edilmesi gerekenlerden biridir. Özellikle hediye verme eylemini, çok kısa zaman dilimlerine sıkıştırmamaya özen göstermelisiniz. Örneğin; hediyeyi çalışan bir arkadaşınız için aldıysanız, öğle arası gibi koş koşla geçen kısacak bir zamanda değil de iş çıkışında bir kahve içmeyi teklif edebilirsiniz.

d. Müşterilerinize ya da iş ortaklarınıza hediye vererek ilişkilerinizi kuvvetlendirmek amacındaysanız, kurumsal hediye verirken taraflarla sadece iş ilişkisinde olduğunuzu unutmamalısınız. Bu nedenle hediyeyi göndereceğiniz şirketin, hediye kabul etmekle ilgili bir kuralı olup olmadığını mutlaka araştırmalısınız.

e. Gelelim en can alıcı noktaya: Hediye verirken ne söylenir? Bu sorunun yanıtı, karşıdaki kişi ile yakınlık derecenize göre değişir. Sevgiliniz için alınmış bir hediyeyse, “Yalnızlık bir yağmura benzer, şemsiyem olmasan çoktan hastalanmıştım.” gibi aşk dolu kelimeler söylenebilir. Arkadaşınızın doğum günü ise sağlıklı mutlu ve huzurlu yıllar dileyerek aldığınız armağanı verebilirsiniz.

Etiketler: hediye verirken dikkat edilmesi gerekenler, hediye verirken nelere dikkat edilmeli, hediye verirken ne söylenir
Eylül 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR