Hastalıklara Karşı Okunması Gereken Dualar

Hastalıklara Karşı Okunması Gereken Dualar

Her insan hayatının bir döneminde hastalık ile karşı karşıya gelebilmekte ve sağlık sorunlarından dert yanabilmektedir. Ancak bu problemlerden dert yanmak yerine elleri Allah’a açmak ve çareyi Allah’tan dilemek en doğrusudur. İşte bu noktada hastalıklara karşı okunması gereken dualar müminler için hayat kurtarıcı özelliğe sahiptirler. Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere tüm İslam alimleri hastalıklarla alakalı çeşitli duaların okunmasını tavsiye buyurmuş ve bu hususta müminleri bilinçlendirmişlerdir.

Kısaca hastalıklara karşı şu dualar okunabilmektedir;

“Allah’ın ismiyle. Ey Rabbim! Beni kendi devân ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalardan uzak tut.”

“Allah’ım! Alaca hastalığından, akıl rahatsızlığından, cüzzâm (salgın hastalık) illetinden ve (her türlü) kötü hastalıklardan sana sığınırım.”

Hastalıklara Karşı Hangi Dualar Okunur

Hastalıklara karşı edilecek dualar ezbere ya da herhangi bir yerden bakılarak okunulabileceği gibi aynı zamanda kalpten gelen kelimelerle de dua yapılabilmektedir. Dolayısıyla hastalıklar karşısında insanların ellerini Allah’a açmaları ve çareyi de mutlak suretle Allah’tan dilemeleri gerekmektedir. Bilindiği üzere Allah katına ulaşan dualar er ya da geç boş çevrilmemekte ve mutlaka bir şekilde karşılık bulmaktadırlar. Bundan ötürü müminlerin dua etmeyi elden bırakmamaları en kıymetlisi olacaktır.

Dualar Kaç Kere ve Nasıl Okunmalıdır

Duaların kaç kere ve nasıl okunacağı ile alakalı çok fazla soru işareti bulunmaktadır. Ancak mümin kişilerin sayılara pek fazla takılmadan ellerinden geldiği kadar çok fazla dua etmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra duaların abdestli bir şekilde edilmesi de hayırlıdır. Dolayısıyla sayısal olarak değil daha çok içten geldikçe dua etmek önem taşımaktadır. Bu arada hastalıklara karşı okunması gereken dualar demin de söylendiği gibi internet üzerinden bulunabilmektedir. İsterseniz dualar için naliserif.com adresine de bakabilirsiniz.

Dua Okumak Hastalıklara İyi Gelir mi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) her türlü dert ve keder karşısında mutlaka Allah’a sığınılması gerektiğini müminlere bildirmiştir. Dolayısıyla hastalıklar vuku bulduğu zaman elleri Allah’a açmak aman dilemek en doğrusu olandır. Bunun yanı sıra hastalıklara karşı dua okumanın iyi geleceğini bildiren pek çok hadis bulunurken İslam alimleri de bu düşünceyi desteklemektedirler.

Sonuç itibariyle bakılacak olursa hastalıklar ortaya çıkmadan önce ya da çıktıktan sonra yüce rabbimizden şifa dilemek hepimizin ortak vazifesidir. Sağlık ve afiyetin olmadığı anlarda Allah’ın her an kullarının yanında olduğu unutulmamalı, bu yüzden dua dillerden eksik edilmemelidir.

Şifa Duaları Hakkında Bilgiler

Türkiye’de müminler başta namazlardan sonra olmak üzere pek çok yerde dua etmektedirler. Tabii ki bu durum son derece doğru bir harekettir. Bunun yanı sıra şifa dualarında da mutlaka Allah’ın ismini geçirmek ve şifa aranan hastalığı yüce rabbimize belirtmek gerekmektedir. Yani salgın hastalıklardan, başa gelen rahatsızlıklardan sığınmak için Allah’a dua etmek uygun olacaktır.

Şifa duaları daha önce de söylendiği gibi pek çok farklı şekilde yapılabilmektedirler. Dolayısıyla hastalıklara karşı okunması gereken dualar internet üzerinden bulunabilir ya da bireyler kendi kalplerinden geçen sözleri kelimelere dökebilirler. Bunun için internette araştırma yaptıktan sonra sitelerde hastalıklar için duaların olduğunu ifade etmek gerekecektir. Mümin olan ve kalplerinde iman bulunan bireylerin yalnızca hastalıkta değil, sağlıkta da duayı eksik etmemeleri önerilenler arasındadır. Eğer hastalık için ya da farklı şeyler için dua arıyorsanız direkt olarak internetteki hazır dualardan istifade edebilir veya kalbinizdeki kelamları dile dökebilirsiniz.
Etiketler: hastalık, sağlık, afiyet, dua okuma, nali şerif dualı
Mayıs 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR