Hasta Olunca Okunacak Dualar

Hasta Olunca Okunacak Dualar

Hastalık, elem keder gibi durumlarda modern tıbbın bütün imkanlarından en iyi şekilde faydalanmakla birlikte insanların yüce Allah’a sığınmaları ve mutlak suretle dua etmeleri gerekmektedir. Özellikle manevi olarak büyük bir boşluğu dolduran dua, Allah’a olan istek ve taleplerimizi en iyi şekilde bildirmemizin yoludur. Başta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) olmak üzere tüm İslam alimleri hastalığa karşı belirli duaların şifa kaynağı olduğunu belirtmiş ve bu konuda mutlaka Allah’tan yardım dilememizi öğütlemişlerdir. Haliyle hasta olunca okunacak dualar mutlaka bilinmeli ve ona göre gün içerisinde sürekli yapılmalıdırlar.

Örnek olarak hasta olunca okunacak dualar şu şekildedir;

Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifa ver, çünkü şifa verici sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle şifa ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.

Allah’ın ismiyle. Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et, bana kendi şifan ile şifa ver ve beni kendi fazlınla senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalardan uzak tut.

Hastalıklara Deva Dualar

Hastalıklar karşısında yapmamız gereken ilk şey tabii ki doktorlardan ve sağlık çalışanlarından yardım istemektir. Ancak bununla birlikte insanın manevi yönünü kullanması ve Allah’a yönelmesi de doğru olacaktır. Gerekli bütün tedbirleri alan ve takdiri yüce Allah’a bırakan kulları, hastalıklarla bu şekilde çok daha rahat şekilde baş edebileceklerdir. Genel olarak hastalıklara deva olan dualarda Allah’ın gücü ve hikmeti yinelenmeli, ortaya çıkan keder ile alakalı yardım talep edilmelidir. Bu sayede yaşanan sağlık sorunundan çok daha rahat şekilde kurtulmak mümkündür.

Hastalıklara Karşı Dua Okumak Doğru mu

Dua sadece hastalık aşamasında değil, hayatın her yerinde mutla suretle tatbik edilmeli ve en güzel şekilde uygulanmalıdır. Bu sayede hem Allah’a karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş hem de aciz kulları olarak acziyetimizi belirtmiş oluruz. Aynı zamanda hastalıklara karşı dua okumak da son derece doğrudur. Hatta eğer bilinmiyor ise bir dua kitabı almak ve bu kitabı yanında taşımak uygun olarak kabul edilmektedir. Sonuç itibariyle hasta olunca okunacak dualar sayesinde sorunlardan ve sıkıntılardan kurtulmak için Allah’a aman dilemek en önemlisidir. Siz de gereken bütün tıbbı önlemleri aldıktan sonra dualarınızla tedavi için Allah’tan (C.C) aman dileyebilirsiniz.

Hasta Olanların Hangi Duaları Etmeleri Gerekir

Hasta olanların ya da yakınlarında hasta kimseler bulunan kişilerin mutlak suretle yüce rabbimizden şifa dilemesi gerekmektedir. Deva sadece Allah’a aittir. Bunu kabul ederek edilen içten dualar Allah katında kabul görecek ve Allah aciz kullarını boşa çevirmeyecektir. Sonuç itibariyle hasta olanların Türkçe ya da Arapça fark etmeksizin kalplerindeki kelamları sözlere dökmeleri en uygunu olacaktır.

Hastalık Duaları ve Kitaplar

Hastalıklarda dualardan yararlanmak tabii ki önemlidir. Ancak insanlar hangi duaları nasıl ve hangi şekilde edeceklerini tam olarak bilmedikleri için sorun yaşamaktadırlar. İşte burada da hastalık için kullanılan duaları okuyabilmek için belirli kitaplara ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda insanlarda internet üzerinden araştırma yaparak da hasta olunca okunacak dualar sorgusuna yanıt bulabilmektedirler. İsterseniz naliserif.com adresine giriş yaparak veya farklı internet sitelerini kullanarak hastalık sorunu ile karşı karşıya kalan kimseler için dualara ulaşabilirsiniz. Bu arada hastalık haricinde elem, dert ve keder için de belirli duaların olduğu unutulmamalıdır. Yüce Allah’ın hikmetine sığınmak ve hastalıklara karşı aman dilemenin hiç şüphesiz sizleri umuda yönelteceğini ve şifa için kalbinizi rahatlatacağını da bildirmek istiyoruz.
Etiketler: dua, Hz. Muhammed, tıp, hasta, hastane, tedavi, Allah, şifa, elem, modern tıp
Mayıs 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR