En Etkili Şifa Duaları

En Etkili Şifa Duaları

Hastalık, insanların dünyevi hayatta başlarına gelecek en büyük belalardan biridir. Tabii ki hastalıklardan kurtulmak için insanlar ilk başta doktorların kapılarını çalmakta, ancak dua etmeyi de unutmaktadırlar. İşte bunu yapmamak ve doktorlara başvurduktan sonra duayı da dilden düşürmemek gerekmektedir. Çünkü dert ve deva da Allah’tan gelmekte ve tüm dilekler yalnızca O’na yapılmalıdır. Bilindiği üzere en etkili şifa duaları okunarak her türlü hastalıktan ve problemden kurtulmak mümkündür. Yalnızca kalpten dua edilmeli ve Allah’tan istemek hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Örnek olarak kullanılabilecek ve müminler tarafından tatbik edilebilecek şifa duaları şu şekildedir;

“Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.”

“Allah’ın adıyla duâya başlarım. Bizim yerimizin toprağı ve birimizin tükrüğü vesilesiyle Allah’ın izniyle hastamız şifâ bulur.”

“Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir”

Şifa Duası Nedir

Şifa duası, herhangi bir hastalık ya da dert karşısında Allah’a ettiğimiz duaların genel adıdır. Tabii ki insanlar duayı hayatlarından hiçbir zaman eksik etmemeli ve mümkün mertebe duaları kendilerine kalkan yapmalıdırlar. Dolayısıyla en etkili şifa duaları okumak ve bu dualardan yararlanmak daima uygun olacaktır.

Şifa Duaları Nasıl Okunur

İslam alimlerinin bildirdiklerine göre şifa dualarını ya da başka duaları okumadan evvel gusül abdestiyle birlikte normal namaz abdesti almak gerekmektedir. Ayrıca duayı eden kişinin ehl-i sünnet sahibi olması ve iman, itikat konusunda sorunu bulunmaması şarttır. Daha doğrusu Allah’a iman eden salih kulların abdestli bir şekilde şifa dualarını yapmaları uygun olacaktır.

Şifa duaları günde istenildiği kadar tekrar edilebilmektedir. Lakin kıymetli olan, duanın kalpten edilmesi ve istenilen kadar tekrarlanmasıdır. Dolayısıyla sayılarla uğraşmaksızın duaları sürekli dilden düşürmemek ve kalpten istemek gerekmektedir. Neticede Allah dua edenleri boş çevirmemekte ve dua kapılarını da hiçbir zaman kapatmamaktadır.

Şifa Duaları Etmek Doğru mudur

Genel olarak bazı kimseler hastalıklardan ya da sıkıntılardan sonra dua etmenin doğru olduğunu belirtmektedirler. Ancak bu söylemlerde hiçbir şekilde doğruluk payı bulunmamaktadır. Çünkü yüce Allah kesinlikle dua kapılarını kapamamakta ve kullarının taleplerini görmezden gelmemektedir. Dolayısıyla her ne olursa olsun mutlak suretle şifa dualarından ya da diğer dualardan vazgeçmemek en uygun olandır.

Bilindiği gibi doğal olarak şifa duası yapılabileceği gibi internetten ya da kitaplardan öğrenilen şifa dualarını ya yapmak mümkündür. Hatta bazı kitaplarda ve internet sitelerinde İslam alimleri tarafından önerilen çok güzel dualar bulunmaktadır. Siz de bunları arayabilir ve beğendiğiniz duaları kalbinizden gelen cümleleri kurarak yapabilirsiniz.

Şifa Duaları Hakkında Bilgiler

Şifa duası ederken bazı İslam alimleri duanın suya okunmasını ve okunduktan sonra hastalık sahibi kimse tarafından içilmesini tavsiye etmektedirler. Bunun yanı sıra duanın Arapçasının bir kağıda yazılması ve hasta tarafından kalp bölgesinde taşınması da uygun kabul edilmektedir. Ancak her şeyden önce dua dil ile yapılmalı ve sürekli şekilde tekrarlanmalıdır. Neticede Allah hiçbir şeyi duymazdan ve görmezden gelmemektedir. Haliyle dualar da tekrar edilerek isteğin büyüklüğü Allah’a iletilmelidir.

Şifa duaları yaparken belirli kalıplar tercih edilebileceği gibi kalpten gelen cümlelerle dua yapmak da uygun sayılmaktadır. Neticede Allah, çaresi bulunmayan dertlerin bile mucizeleriyle şifasını vermekte, kederden kullarını kurtarmaktadır. Sonuç itibariyle siz de en etkili şifa duaları ile Allah’a ellerinizi açabilir, taleplerinizi dile dökebilirsiniz.
Etiketler: Nali Şerif, İslam, Peygamber, şifa, fazilet, derman, dert, kurtuluş, deva
Mayıs 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR