Çaresiz Hastalıktan Kurtulma Duası

Çaresiz Hastalıktan Kurtulma Duası

Modern tıbbın çare bulamadığı ve hastaların bir türlü tedavi olamadıkları rahatsızlıklarda yapılacak tek şey Allah’a sığınmak ve Allah’tan şifa dilemektir. Bu sayede çaresizlerin çaresi, kimsesizlerin kimsesi olan yüce Allah’a dua etmek oldukça büyük önem taşımaktadır. Tabii ki insanlar da çaresiz hastalıktan kurtulma duası aramakta ve bu duanın nasıl olması gerektiğini sorgulamaktadırlar. Ancak bilinmelidir ki en iyi dua, kalpten dillere dökülen kelimelerle yapılmaktadır. Çünkü Allah insanların kalplerinden geçeni bilmekte ve dileklerini en iyi şekilde duymaktadır.

Son zamanlarda çaresiz hastalıklardan kurtulmak için kullanılan pek çok duaya internet siteleri üzerinden ya da kitaplardan ulaşılabilmektedir. Genel olarak Türkçe şu duanın edilmesi ise yeterli olacaktır;

“Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.”

Hastalıklara Karşı Dualar

Tıp tarafından çaresi bulunamayan dertlerde insanlar ilk başta Allah’a sığınmalıdırlar. Çünkü duanın kudreti oldukça büyüktür. Tabii ki başta Peygamber Efendimiz olmak üzere birçok İslam alimi hastalıklara karşı dua etmenin etkili olduğunu belirtmiş ve Allah’ın aciz kullarının dua ile Cenab-ı Allah’ın kapısını çalmaları gerektiğini söylemişlerdir. Dolayısıyla hastalıklara karşı dua etmek ve dua sayesinde çaresi olmayan dertlere derman aramak en doğrusudur.

Bilindiği üzere her türlü rahatsızlıkta öncelikle doktorlara gidilmeli ve sağlık sisteminden yardım alınmalıdır. Neticede onlar, Allah’ın kaderini sizler için sağlamakta ve rahatsızlıktan kurtulmanıza vesile olmaktadırlar. Dolayısıyla ilk başta hekimlerin görüşlerini almak büyük kıymet taşımaktadır. Bunun yanı sıra tıbbın çare bulamadığı her şeyde Allah’tan istemek ve hastalığın geçmesi adına dua etmek de doğru olandır. Sonuç itibariyle naliserif.com olmak üzere pek çok yerde hastalıklara karşı dualar kitapları vb. ürünler yer almaktadır. İsterseniz buradan da göz atabilir ve dualar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Çaresiz Hastalıklar İçin Dualar

Dünyada çaresiz hiçbir şey yoktur. Çare, yalnızca Allah’tan gelmekle birlikte kulların da çareyi Allah-u Teala’dan dilemeleri gerekmektedir. Tabii ki bunun en kolay yolu hiç kuşkusuz dua etmek olacaktır. Bilindiği üzere Arapça ve Türkçe olmak üzere pek çok hastalık duasına internetten erişmek mümkündür. Bunun yanı sıra insanlar, dilleri döndüğü kadar dua edebilmekte ve kalplerindeki sözleri dilleriyle Allah’a duyurabilmektedirler. Dolayısıyla çaresi bulunmayan ya da henüz tıbbın yetersiz kaldığı konularda duaya sığınmak büyük kıymet taşımaktadır. En başta da verdiğimiz gibi çaresiz hastalıklardan kurtulma duası ile yüce Allah’a sesinizi duyurabilir ve içten gelen isteğinizi ona bildirebilirsiniz.

Hastalıktan Kurtulmak İçin Dua Okumak Doğru mudur

İnsanların her şeyden önce herhangi bir hastalığa yakalandıkları zaman mutlaka doktora gitmeleri ve sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir. Tabii ki bunu yapmak dua etmeye engel teşkil etmeyecektir. Dolayısıyla öncelikle tıptan yardım alınmalı ve dua da dillerden eksik edilmemelidir. Bunun yanı sıra hastalıktan kurtulmak adına dua okumak da son derece doğru bir davranıştır. Çünkü Allah-u Teala, kullarından sürekli dua etmelerini ve istemelerini emretmiştir. Bu emir çerçevesinde kulların dileklerini mutlaka Allah’a iletmeleri en uygun olandır.

Çaresiz Hastalıklar İçin Dua Okumanın Fazileti

Çaresiz hastalıklar için başta Peygamber Efendimiz pek çok dua etmiş ve kulların da bu duaları mümkün mertebe Allah’a ulaştırmalarını istemiştir. Dolayısıyla çaresiz hastalıktan kurtulma duası yapmak oldukça kıymetlidir. Ülkemizde de bu konuda müminler gerekeni yapmakta ve hastalıklara karşı şifayı Allah ’tan dilemektedirler.
Etiketler: modern tıb, deva, hastalık, dua, Türkçe dua, yakarma, Arapça, fazilet
Mayıs 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR